ČD postaví novou myčku v Havlíčkově Brodě za 82 milionů

blank

České dráhy staví novou myčku železničních kolejových vozidel v Havlíčkově Brodě. Ta zjednoduší mytí kolejových vozidel. Informoval o tom magazín ČIANEWS.

Moderní zařízení umožní vyčistit větší množství souprav, zvolená technologie bude šetrná k nátěru a přispěje k minimalizaci dopadů na životní prostředí. Spuštění provozu plánují ČD na duben příštího roku. „Myčka bude v maximální míře spořit vodu, protože bude až z 80 % využívat vodu recyklovanou. Realizace výrazně přispěje ke zlepšení ekologických aspektů údržby vozidel v regionu Vysočina použitím moderního zařízení a používáním technologií a postupů s minimalizací dopadů na životní prostředí,“ řekl místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele pro servis Michal Kraus.

V letech 2023 a 2024 dojde k velké modernizaci vozového parku v havlíčkobrodském středisku údržby vozidel. Domov tu najdou nové elektrické jednotky RegioPanter a motorové vozy od společnosti PESA. Kromě těchto nových jednotek se bude provádět mytí i dalších druhů vlaků, osobních vozů a hnacích vozidel.

Scroll to Top