Zahradní bazény napouští také Vodárna Plzeň

blank

Společnost upozorňuje obyvatele města a okolí, že v těchto dnech je nejvyšší čas pro objednání vody do zahradních bazénů. Vodaři doporučují využít možnost přivézt vodu v cisterně a nezatěžovat veřejnou síť. Informovaly o tom Kurzy.cz.

Jak uvedla Vodárna Plzeň, cisterny vypravuje společnost zhruba od března a termíny jednotlivých závozů se postupně plní. Majitelé by neměli s objednáním otálet. Společnost má k dispozici cisterny o objemu osm a deset metrů krychlových, hadice jsou dlouhé minimálně 50 metrů. Voda se tak dostane bez problémů do zahrad, kam je komplikovaný příjezd.

Společnost upozornila na to, že cisterna bývá stále oblíbenější možností, jak si zajistit v bazénu čistou a nezávadnou vodu. „Je to tím, že veřejná vodovodní síť není pro velké odběry určená a při nedodržení pravidel hrozí, že zákazník způsobní problém sobě i sousedům. Pokud totiž roztočí kohoutek naplno, může dojít vlivem nárazových změn hydraulických poměrů v potrubí k uvolnění usazenin na stěnách a následnému nežádoucímu zakalení vody. A to nejen přímo v místě odběru, ale někdy také v poměrně širokém okolí. Způsob napouštění z kohoutku navíc není možné použít v lokalitách s nedostatečnou kapacitou zdroje,“ uvedla mluvčí Dana Veselá.

Za službu zákazník zaplatí vodné podle platného ceníku, stočné se neúčtuje. Připočítává se cena za cestu cisterny a manipulační poplatek. Termín zavážky je nutné objednat na příslušných provozech vodárny e-mailem nebo telefonem:

Scroll to Top