SmVaK Ostrava: Čtvrt milionu pro zaměstnance aktivní v neziskové sféře

blank

V programu Plaveme v tom spolu! pro zaměstnance, kteří usilují o zvýšení kvality života ve svém regionu aktivitou v neziskovém sektoru, rozdělí firma 250 000 korun. V uplynulých šesti letech existence programu společnost podpořila více než 100 projektů. Podle mluvčího Marka Síbrta tak vodaři dokazují, si váží zaměstnanců, kteří se ve volném čase a obvykle bez nároku na odměnu věnují obecně prospěšným aktivitám.

„Podpora v minulosti směřovala do programů pro volnočasové a sportovní aktivity dětí a mládeže, do ochrany přírody a ekologie, ale také například do kultury a bezpečnostně-sociální oblasti pro hendikepované, nebo seniory. Pustili jsme se do tohoto programu před sedmi lety a neměli přesnou představu, jakým směrem se bude z hlediska zaměření ubírat. Musím říct, že si vážím toho, že díky naší podpoře, ale především aktivní volnočasové činnosti kolegů byla realizována řada projektů, které pomáhají zlepšovat kvalitu života, jsou v mnoha oblastech užitečné a také přinášejí radost. Lidé, kteří jim pomáhají na svět, o tom, jak prožít život aktivněji, smysluplněji nebo veseleji pouze neteoretizují, ale sami k tomu elánem, nasazením a aktivitou přispívají. Za to si zaslouží respekt,“ řekl generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Podle něj se dá také program shrnout do motta – Z malých kapek dobrých nápadů vzniká moře užitečných věcí. „A to i přesto, že v uplynulých dvou letech možnost realizace řady projektů ovlivnila epidemiologická situace. Dalo se velmi obtížně plánovat, která akce může proběhnout, a za jakých podmínek je to vůbec možné. Často se muselo improvizovat, měnily se plány a přijímala dodatečná opatření, aby mohly být akce realizovány. Pevně věřím, že letošní rok bude díky pokračujícímu očkování v naší zemi v tomto ohledu předvídatelnější. Ačkoliv epidemiologická situace zůstává nadále křehká a obtížně se predikuje další vývoj především s ohledem na stále se objevující nové mutace a varianty koronaviru. V současnosti jde především o variantu omikron,“ uvedl dále Pšenička.

Zaměstnanci jedné z největších tuzemských vodárenských firem mohou žádosti o příspěvek podávat od 10. ledna do 31. ledna. Loni předložili 22 projektů s celkovými rozpočty v úhrnné výši 2 021 158 korun. Pomoci se tak dočkaly například Klub bechtěreviků ČR, spolek ITY ze Starého Jičína na nákup technického vybavení respitního centra, spolek MIKASA pomáhající rodinám s dětmi s autismem nebo ADRA na nákup užitkového vozu. Nezapomnělo se ani na bohumínské nebo českotěšínské hasiče.

Scroll to Top