Jindřichův Hradec: Desítky milionů do vodárenství

blank

Město pro rok 2022 naplánovalo rozpočet se schodkem 151 milionů korun. Jeho podobu schválili zastupitelé. Jindřichův Hradec předpokládá v příštím roce příjmy 584 milionů korun a výdaje 735 milionů korun.

Město také avizuje, že na kapitálové investice uvolní 243 milionů korun. Jde o třetinu z plánovaných výdajů. Například na rekonstrukci silnic radnice vydá 47 milionů korun, dalších 60 milionů bude stát modernizace čistírny odpadních vod. „Schodek 151 milionů korun vypadá hrozivě. Ale my jsme si spočítali, že jenom na dotacích na různé akce bychom mohli v příštím roce získat 30 milionů korun,“ uvedl starosta Jan Mlčák (Patrioti).

Podle něj bude nakonec záporné saldo nižší. „Rozpočet je postavený takovým všeobjímajícím způsobem, aby bylo všem učiněno za dobře. Je předvolebně populistický, ale to k politice patří. Zkrátka máme k rozpočtu výhrady, ale nechci tady před Vánoci bouřit emoce,“ řekl opoziční zastupitel a bývalý starosta Stanislav Mrvka (Změna). Jindřichův Hradec bude schodek krýt z rezerv minulých let.

Scroll to Top