Ve Znojmě zahájili stavbu bazénu

blank

V městské části Louka začala investiční akce desetiletí. Vyroste zde bazén o rozloze 2216 metrů čtverečních za 285 milionů. Moderní halu s wellness a multifunkčním fitness sálem si budou moci návštěvníci užívat do dvou let. Město akci zaplatí díky vlastním zdrojům, dotacím a bankovnímu úvěru. Informoval o tom Deník.

„Je to pocit úlevy. Po mnoha letech zvažování, zda rekonstruovat stávající lázně, nebo postavit novou halu, jsme konečně přistoupili k zahájení stavby. Vše jsme projednávali s odborníky, plavci, ale také s veřejností,“ komentoval na místě starosta Jakub Malačka. V budoucnu se bazén propojí se stávající plovárnou. Návštěvníci budou mít k dispozici osm plaveckých drah.

„Lidé, školy, všichni to mají do lázní blízko, teď budou dojíždět na okraj města. Finančně nedokážu posoudit, co je výhodnější, ale zajímalo by mě, co zamýšlí město s lázněmi. Zatím to nikdo neřekl,“ řekl například jeden z obyvatel Znojma David Grossmann. Nový bazén vítají sportovci. „Jako bývalý plavec věřím, že budeme dál pokračovat v úspěšné tradici vrcholového plavání. Máme tu spoustu talentů, určitě si některý z nich vyplave olympijský nebo světový kov,“ přál by si místostarosta Karel Podzimek, který se stará o sport ve městě.

Ve Znojmě při zahájení stavby vzpomněli na prvního vizionáře bazénu v Louce, někdejšího starostu Pavla Balíka. „O tomto projektu uvažoval už na začátku tisíciletí. Jsem rád, že se ho podařilo dotáhnout do konce. Je to stavba, která bude lidem sloužit dlouhá léta. Tímto posílám Pavlu Balíkovi pozdrav do nebe,“ sdělil místostarosta Pavel Jajtner. Návštěvníci zde najdou plavecký bazén s osmi dráhami, relaxační bazén, dětské brouzdaliště se skluzavkou, parní lázeň, kavárnu a mnoho dalšího.

Fotogalerie zde.

Scroll to Top