VaK Beroun k napouštění zahradních bazénů

blank

Firma nabízí pohodlné a efektivní napouštění bazénů. Vodohospodáři také radí, jak předcházet zbytečným problémům se sousedy. Obchodní podmínky smlouvy o odběru vody podle nich počítají i s většími odběry, mezi které patří plnění bazénů. Odběr vody by ale neměl překročit 500 litrů za hodinu a 5 kubíků vody za 24 hodin. 

„Kdo bude chtít napouštět bazén celý den, může si nastavit bezpečný odběr pomocí jednoduché pomůcky – proud vody k napouštění nesmí naplnit desetilitrové vědro rychleji než za 3 minuty. Nejvhodnější dobou pro plnění bazénů jsou noční hodiny, kdy je spotřeba vody v domácnostech menší. Pokud v té době není v nemovitosti žádný jiný odběr vody, může se v noci napouštět až 8 litry za minutu. Tato spotřeba odpovídá naplnění vědra zhruba za 1,5 minuty,“ vysvětlila společnost.

Dále také doporučuje průběžně napouštění kontrolovat. Se změnou tlaku se může měnit rychlost proudu vody. Pokud by se ve vodě objevil zákal, je potřeba napouštění zastavit a počkat na vhodnější dobu, až opadne špička odběru, která je obvykle ráno a večer. 

Firma letos počítá, že proinvestuje zhruba 85 milionů. „Obě naše velké čistírny, berounská a hořovická, vyčerpají po zhruba deseti milionech na postupnou obnovu. Skoro 20 miliónů je připraveno na druhou etapu rekonstrukce přivaděče, který z Prahy přivádí vodu do Berouna a dále do Hořovic. Příští rok nás čeká technicky náročná sanace potrubí pod tělesem dálnice D5. Ve střednědobém desetiletém plánu počítáme s rekonstrukcí tohoto přivaděče za 150 miliónů korun,“ uvedl dříve naší redakci generální ředitel Jiří Paul.

Scroll to Top