Baťův kanál pojme až 200 tisíc návštěvníků

blank

V pátek 28. května proběhla ve Veselí nad Moravou konference Povodí Moravy s odbornou veřejností, kde se diskutovalo o budoucnosti rozvoje Baťova kanálu, investičních a rozvojových plánech.

Město Veselí nad Moravou, Ředitelství vodních cest, Povodí Moravy a obecně prospěšná společnost Baťův kanál totiž intenzivně pracovaly na tom, aby se přístav mohl modernizovat, otevřít se turistům na novou sezónu a aby koryto Baťova kanálu od Vnorov po Veselí nad Moravou prošlo opravami.

Správce kanálu, kterým je Povodí Moravy, v současnosti dokončuje několik akcí, které zvýší komfort i bezpečnost plavby na Baťově kanálu. Mezi nejvýznamnější patří stavba nového přístavu Napajedla, který se stane největším na celém kanálu. Díky tomu bude výrazně navýšena kapacita pro krátkodobé, střednědobé i dlouhodobé stání rekreačních plavidel.

„Přístav Napajedla poskytne stání až pro 77 plavidel a současně nabídne návštěvníkům Baťova kanálu nejmodernější zázemí pro plavbu a rekreaci. Přístav bude navíc plnit i ochrannou funkci během povodní. Přípravy vrcholí a rádi bychom začali se stavbou už v příštím roce,“ vysvětlil generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Více si můžete přečíst zde.

Scroll to Top