Otevírá se křižovatka u Aqualandu Moravia

blank

Již bez omezení projedou řidiči po silnici I/52 u Aqualandu Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku. Silničáři tamní křižovatku podle Deníku zkapacitnili. Rekonstrukci si pochvalují i představitelé nedalekých Pasohlávek.

„Potřebu zkapacitnění řešíme několik let. Problémy začaly vznikat už od vzniku Aqualandu v roce 2013,“ uvedla dříve starostka Martina Dominová. Dále zde podle Deníku vznikly nové připojovací a odbočovací pruhy i sjezd k čistírně odpadních vod. Přesunula se i autobusová zastávka. Práce trvaly přes měsíc. „Zbývá už jen dodláždit chodníky a drobnější dokončovací práce,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková. Od začátku roku 2018 mohou také návštěvníci Aqualandu využívat dva venkovní bazény s termální vodou o teplotě 37 stupňů Celsia. Jejich stavba vyšla na osm milionů korun.

Plané sliby čínských investorů

O výstavbě lázeňského komplexu komplexu u nádrže Nové Mlýny v Pasohlávkách se hovořilo od roku 2007. Před několika lety pak podepsala společnost Thermal Pasohlávky memorandum s developerskou skupinou RiseSun a také s Tianjinskou akademií o vzniku ambulance tradiční čínské medicíny. Akademie měla být odborným garantem, který nejprve nastaví projekt a dále vyškolí personál.

Komplex s dvoutisícovou kapacitou měl vytvořit pracovní pozice pro 500 až 700 lidí. Lázeňští odborníci však uvedli, že problém může nastat v hledání pracovníků, kterých je dnes na trhu nedostatek. V blízkosti lokality se nachází významné hydrotermální zdroje a CHKO Pálava. Součástí obce je i katastrální území zatopeného Mušova, který byl vymazán ze seznamu sídel v roce 1980 a definitivně zatopen v roce 1987.

Scroll to Top