Rozestupy v sauně i ve frontě na tobogán

blank

Ministerstvo zdravotnictví již informovalo, jak budou fungovat koupaliště. I tam budou lidé muset po 25. květnu nosit roušky, nutné nebudou jen do vody, při cestě k ní nebo při pobytu na lehátku či ručníku. Kapacita byla stanovena na deset metrů čtverečních na osobu, povinné jsou dvoumetrové rozestupy. Dále si před vstupem do areálů musí návštěvníci vydezinfikovat ruce.

Povoleno bude využívat sprchy a šatny ob jednu skříňku. Provozovatelé mají dále uloženu povinnost stanovit osobu zodpovědnou za dodržování opatření. Nejméně dvakrát až třikrát denně musí dezinfikovat všechna zařízení, která návštěvníci používají. Tobogany lze využívat s rozestupy 1,5 metru, ale atrakce typu vlnová řeka jsou zakázány.

Dále bude kapacita bazénů omezena na pět metrů čtverečních na osobu v části pro plavce a tři metry čtvereční v části pro neplavce. Ve vířivkách je třeba rovněž kapacitu upravit tak, aby byly dodrženy rozestupy 1,5 metru, v sauně pak musí být plocha čtyři metry krychlové na jednoho návštěvníka.

Zdroj: aktualne.cz

Scroll to Top