Veselá k napouštění bazénů ze studní

blank

V roce 2019 si nechalo přes 300 domácností v regionu dovézt vodu do bazénu cisternou společnosti SmVaK Ostrava. Rychlejší a efektivnější cesta totiž zabrání případným problémům ve vodovodní síti i sousedským sporům. Podle vodohospodářů představuje napouštění zahradního bazénu z veřejné vodovodní sítě řadu rizik. Opatrnost je na místě také v případě, že si lidé napouštějí bazén ze své studny.

Vedoucí laboratoří společnosti Vodotech Pavla Veselá uvedla, že je žádoucí si nejdříve nechat ve specializované laboratoři prověřit, zda je voda ke koupání vhodná. „Kromě základních chemických ukazatelů, jako jsou hodnota pH nebo tvrdost vody doporučujeme sledovat i bakteriální znečištění, které by mohlo být příčinou nepříjemných kožních či zažívacích problémů,“ sdělila Veselá.

Podle ní v případě vyšší tvrdosti vody také dochází k reakci s prostředky k dezinfekci vody a mohou se vysrážet některé kovy. „To má za následek nejen tvorbu vodního kamene a povlaků na stěnách bazénů, ale třeba i nevzhlednou barvu vody,“ doplnila Veselá.

Scroll to Top