Baťův kanál bude mít nový přístav

blank

Do roku 2029 by měly Baťův kanál oživit investice za 1,9 miliardy. Počítá se i s výstavbou přístavu ve Starém Městě, který dostal pracovní název Slovácko. Záměr již schválilo ministerstvo dopravy. Informoval o tom portál idnes.cz.

„V centrální části vodní cesty nám takový přístav chybí. Bude mít funkci ochrannou před velkou vodou i rekreační s kapacitou padesáti lodí. Služby na něm budou srovnatelné s přístavy, které fungují nebo vzniknou, tedy s Petrovem, Veselím nad Moravou, Pahrbkem a Kroměříží,“ řekl Vojtěch Bártek, ředitel obecně prospěšné společnosti Baťův kanál. Samotný kanál by měl vzniknout v katastru Starého Města na pravém břehu řeky Moravy nedaleko železničního přejezdu. Realizace by vyšla zhruba na 135 milionů korun. Stavební práce by mohly začít mezi lety 2024 až 2026.

Pro rozvoj Baťova kanálu je rovněž důležitý připravovaný přístav v lokalitě Pahrbek v Napajedlích. „Dokumentaci pro zajištění financování z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury jsme loni v listopadu odeslali na ministerstvo dopravy. Čekáme na její schválení a podle posledních informací bychom ho měli obdržet nejpozději do konce března,“ popsal mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. V tomto případě by se mělo začít stavět do března 2021.

Scroll to Top