Nové Strašecí: pokračuje stavba kanalizace za 100 milionů

blank

Se schodkovým rozpočtem bude letos hospodařit Nové Strašecí na Rakovnicku. Odhadované příjmy činí 200 milionů korun, výdaje jsou přibližně o 40 milionů korun vyšší. Mezi hlavní výdaje patří pokračování výstavby kanalizace a dostavba čistírny odpadních vod, rekonstrukce Lidické ulice, nová parkoviště, revitalizace Podhorního rybníka, modernizace zázemí a učeben základní školy nebo vznik pumptrackové dráhy pro cyklisty.

Kompletně hotová má být stavba kanalizace v roce 2022. Město také v polovině roku 2020 plánuje spuštění nové čistírny odpadních vod. Její kapacita bude odpovídat přibližně 7 500 obyvatelům. Stát bude směrem na Čelechovice. Její vznik pomůže obyvatelům nových domů. Na ni se poté napojí i obec Loděnice. Na dotaci mělo Nové Strašecí nárok díky tomu, že převzalo kanalizační síť do své správy.

Nové Strašecí dlouhodobě řeší dostavění chybějící vodárenské infrastruktury. Původní výběrové řízení muselo být zrušeno. Město vypsalo nové. V roce 2016 vedení obdrželo na dostavbu kanalizace ze Státního fondu životního prostředí dotaci ve výši pětasedmdesáti procent uznatelných nákladů. Dodavatelskou společnost vybrala hodnoticí komise na konci září loňského roku. Původní výběrové řízení v Novém Strašecí bylo podle starosty pětitisícového města Karla Filipa zrušeno kvůli nesrovnalostem v podané nabídce.

Scroll to Top