FIRESTA-Fišer a DS Brno opraví kanalizaci a vodovod za 44 milionů

blank

Statutární město Brno má vítěze veřejné zakázky Brno, Blatouchová, Spojka – rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Jsou jimi FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a Dopravní stavby Brno. Konečná hodnota zakázky je 43,47 milionu.

Brno má k dispozici generel odvodnění zpracovaný v roce 2009, který se zabývá také problematikou odkanalizování města. Vzhledem k mnoha změnám v průběhu uplynulých 10 let je nutné dokument zrevidovat, což je předmětem opakované veřejné zakázky.

V pěti městských částech Brna vyroste kanalizace za pět miliard korun. Stavba, která začala na jaře, by měla skončit v roce 2023. Investice se týká Bosonoh, Maloměřic a Obřan, Líšně, Tuřan a části Brno-jih. Za pět let by chtělo mít město kanalizaci na většině území.

V Bosonohách zahrnuje dostavbu oddílného kanalizačního systému, v Líšni dostavbu splaškové kanalizace, v Maloměřicích a Obřanech se investice týká dostavby stokové sítě. V Tuřanech budou práce směřovat do místní části Dvorsko a v Brně-jihu se dostaví kanalizační síť včetně komunikace.

Město se rovněž připravuje kromě rozsáhlých úprav dvou největších brněnských řek, Svratky a Svitavy, na revitalizaci povodí Staré Ponávky. Akce je rozdělena do šesti etap, dvě z nich budou hotovy v letošním roce. Další čtyři vyjdou město na 80 milionů korun.

Scroll to Top