V pražském Radotíně zahájili stavbu bazénu za 71 milionů korun

blank

V areálu školy v Radotíně vyroste vedle biotopu nový bazén. Radnice předává stavbu společnosti Albet, kterou vybrala ve výběrovém řízení. Bazén bude mít čtyři pětadvacetimetrové a jednu relaxační dráhu. V dopoledních hodinách budou areál využívat školy, odpoledne veřejnost. Součástí bude také vířivka, brouzdaliště a takzvaná pára.

Radnice Radotína, ve kterém žije přes osm tisíc obyvatel, nechá k objektu vybudovat novou kanalizační přípojku a přemístí hradidlovou komoru. Stejně jako na budově školy budou i na střeše bazénu instalovány fotovoltaické panely. Areál bude chráněn protipovodňovou zdí. 

Biotop v Radotíně byl otevřen v roce 2014 a vodu v něm čistí rostliny a přírodní ekosystémy. Jeho provoz v nové sezoně nebude vlivem stavby bazénu nijak omezen.

Na konci loňského roku Radotín dokončil revitalizaci dalšího úseku Berounky, která navázala na projekt Místo u řeky. Akce si vyžádala 900 tisíc korun. „Řeka je nedílnou součástí našeho života v Radotíně a dnes nemáme téměř možnost se k řece dostat. To bychom rádi napravili. Myšlenka postupné úpravy břehů Berounky vznikla už při dokončení první studie projektu Místa u řeky. Až budou vyřešeny se Státním pozemkovým úřadem majetkové problémy v prostoru bývalého zahradnictví, budeme pokračovat další etapou – proti proudu řeky směrem k biotopu,“ uvedl v roce 2016 zástupce starosty Miroslav Knotek. Praha 16 je také pověřena správou městských částí Lochkov, Velká Chuchle, Lipence a Zbraslav.

Scroll to Top