VaK Havlíčkův Brod staví bytový dům s více než deseti malometrážními byty

blank

Havlíčkobrodské vodárny budou provozovatelem nového bytového domu ve Ždírci nad Doubravou. Společnost Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod připravuje ve Ždírci nad Doubravou v prostoru u supermarketu Albert výstavbu bytového domu s deseti až dvanácti, většinou malometrážními byty. Pro přípravu stavby je ale potřeba znát zájem o pronájem bytu budoucími uživateli,“ informoval občany v listopadu loňského roku starosta Ždírce Jan Martinec. Ždírec je šestiprocentním akcionářem vodáren.

Společnost hospodaří velice úspěšně, o čemž svědčí pravidelná výplata divident akcionářům. Vedení společnosti se rozhodlo investovat volné prostředky pro rozvoj svých akcionářů, to znamená obcí a měst. Tolik na vysvětlenou, proč bytový dům hodlá vybudovat vodárenská společnost. VaK, společně s městem,“ vysvětlil na podzim loňského roku Martinec. 

Předseda představenstva VaKu Pavel Policar doplnil, že společnost výhledově zvažuje výstavbu dalších bytových domů v Ledči nad Sázavou, Světlé nad Sázavou, Golčově Jeníkovu a Havlíčkově Brodě. VaK Havlíčkův Brod provozují 708 kilometrů vodovodní sítě a zásobují 69 000 obyvatel Havlíčkobrodska, Kutnohorska i Pelhřimovska.

Zdroj: Havlíčkobrodský deník, VaK Havlíčkův Brod, Město Ždírec 


Scroll to Top