Nové číslo časopisu SOVAK!

blank

Nejnovější vydání časopisu vás na obálce uvítá fotografií Úpravny vody v Bedřichově, která slaví 30 let provozu a její charakteristice se věnoval Ladislav Rainiš a Tomáš Bajer. S výsledky sledování procesu nitrifikace v regenerační zóně ČOV Ústí nad Labem-Neštěmice se můžete seznámit v článku Filipa Harciníka, Pavla Loužeckého a Jiřího Wannera. Na oblast kybernetické a provozní bezpečnosti vodárenských dispečinků se zaměřili Michal Lindovský a Jiří Kašparec.

O odborné komisi bezpečnosti a ochrany zdraví při práci SOVAKu referoval její dlouholetý předseda Josef Ondroušek. Přístupy k diagnostice rizikových pesticidních látek, způsoby jejich monitoringu, včetně popisu metod vzorkování a samotných metod sanace před jejich negativními účinky shrnuje článek Sanace zdrojů hromadného zásobování pitnou vodou ovlivněných pesticidy.

Kalovému hospodářství se pak věnoval Miroslav Kos a v tradiční rubrice regionů čtenáři najdou zprávy z vodárenských společností. Představen je například zmodernizovaný web Severočeské vodárenské společnosti, který zajímavě pracuje s interaktivní mapou v rubrice Vodohospodářské stavby. Společnost svoji PR činnost rozšířila i na platformu YouTube, kde provozuje SVS TV.

Co vše přináší zářijové číslo časopisu, se můžete dále dozvědět zde. Mnoho obohacujícího čtení a co nejpříjemněji strávené poslední letní dny vám přeje redakce portálu vodarenstvi.cz.

Ilustrační foto

Scroll to Top