Ve Vítkově dokončují rekonstrukci koupaliště

blank

Na jaře se vítkovské koupaliště na Opavsku proměnilo ve staveniště. Opravy pokračují podle plánu a příští sezonu už nebudou muset Vítkované za osvěžením jinam.

„Je to opravdu těžké, lidé s tím byli trošku nespokojeni. Snažili jsme se řešit i tu možnost, že by se s opravou začalo na podzim a skončilo na jaře, ale technologicky to opravdu nešlo. Na podzim bude hotovo a příští sezónu bude naplno otevřeno,“ uvedl místostarosta Vítkova Oldřich Huška.

Modernizace by měla definitivně skončit 15. října. Vybetonovaná je vana koupaliště, položena nová technologie kanalizace. Rodiče a jejich potomci jistě uvítají nový dětský bazén s vyhřívanou vodou. 

Rozsáhlé úpravy a zásahy už byly neodkladné. Naposled se totiž na koupališti inovovalo před více než dvaceti lety. Lokalitu trápily velké ztráty vody, zastaralý systém čištění vody a absence čistírny dětského bazénu.

„Chceme se dále prezentovat jako klidnější koupaliště, pokud si návštěvníci chtějí užít více zábavy, mohou vyrazit do některého aquaparku či koupaliště v okolí. Spousta lidí k nám jezdí právě proto, že si mohou v pohodě zaplavat a užít si klid,“ uvedl před časem starosta města Pavel Smolka. Náklady na akci si vyžádaly kolem 15 milionů korun.

Zdroj: Český rozhlas, Opavský deník 

Scroll to Top