Písek žádá o dvacetimilionovou dotaci na akvapark

blank

Nový bazén pro jihočeský Písek by mohl zatížit městský rozpočet méně díky dotaci dvacet milionů korun od ministerstva školství. Akvapark bude stát vedle sportovišť místního Spartaku pod lesnickou školou. Informoval o tom zpravodajský portál iDNES.cz.

Součástí nového komplexu bude wellness část a venkovní areál včetně parkoviště pro sto vozů. Náklady dosáhnou maximálně 250 milionů korun. „Pro letošní rok zastupitelé už dříve schválili uvolnění 10 milionů korun na přípravu a realizaci bazénu,“ popsal vedoucí odboru investic a rozvoje Václav Filip.

Architektonická soutěž na podobu nového bazénu byla vypsána v roce 2015 a vyhrála ji společnost Projektil Architekti. Ta nyní zpracovává projektovou dokumentaci. Stavební povolení už bylo vydáno. V areálu původního bazénu v současnosti probíhají udržovací práce, aby mohl objekt ještě několik let sloužit veřejnosti.

V roce 2013 se konalo referendum a většina účastníků se vyslovila pro přemístění plaveckého bazénu ze současné lokality na jiné místo a také zachování starého bazénu do doby, než bude v provozu nový areál.

Ilustrační foto

 

 

Scroll to Top