V Černošicích u Prahy museli evakuovat školu, ve středních Čechách hrozí podemletí ...

blank

Hasiči ve Středočeském kraji řešili od rána kolem stovky událostí. V terénu mají 55 kusů techniky. Nejhorší situace je v Praze-západ, následuje Kladensko a Berounsko. Nejčastěji hasiči vyjíždějí k odčerpávání vody z domů. Informoval o tom mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Černošická základní škola musela být evakuována kvůli podezření z narušení základů objektu. V Lidicích voda uvěznila dva lidi v autě a kladenští hasiči museli na místo vyjíždět dokonce s jeřábem. Druhý stupeň povodňové aktivity byl vyhlášen ve Štěchovicích u Prahy v lokalitě Na Kocábě, kde však hasiči zatím zasahovat nemuseli. Podle informací meteorologů hrozí podemletí mostů a krajnic.

Mezi Prahou a Berounem musel být ráno zastaven provoz na železniční trati, protože se u Černošic sesunul svah. Provoz byl pak obnoven na jedné ze dvou kolejí a mezi Radotínem a Dobřichovicemi jezdí náhradní autobusová doprava. Některé dálkové vlaky jezdí v úseku výluky odklonem přes Rudnou u Prahy. Podle Českých drah se komplikace na trati očekávají do devíti hodin večer.

Na omezení na trati se musí rovněž připravit cestující z Kolína do Kutné Hory. Ve Starém Kolíně spadl ráno na koleje strom, do kterého narazil vlak. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. V současnosti je kvůli protrženým trolejím umožněn provoz na jedné ze dvou kolejí a vlaky nabírají zpoždění. V této oblasti se komplikace očekávají do šesté hodiny večer.

Zdroj: Lidovky.cz

Ilustrační foto 

 

 

 

 

Scroll to Top