Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava varují před nelegálními odběry vody

blank

S příchodem horkých letních dnů, které mnoho lidí tráví u svých zahradních bazénů, musí vodárenské společnosti řešit problémy s neoprávněnými zásahy do vodohospodářských zařízení. Jednou z nich jsou Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava. Média o tom informoval mluvčí společnosti Marek Síbrt.

V Dětmarovicích na Karvinsku se občan pokusil napustit svůj bazén neoprávněným odběrem vody z obecního hydrantu, čímž způsobil pokles tlaku v síti. Podivné chování vody zaznamenali sousedé a při pátrání po příčině problému kontaktovali SmVaK Ostrava. Ostravští vodohospodáři jim však sdělili, že žádnou poruchu nebo havárii v lokalitě neřeší, a dětmarovičtí tak pokračovali v pátrání.

Problém si vysvětlil až díky hadici, která vedla z neoprávněně otevřeného hydrantu do zahradního bazénu. Společnost SmVaK Ostrava na základě této skutečnosti podala trestní oznámení za neoprávněný odběr vody ze svého zařízení. Společnost přitom v květnu jasně vysvětlila majitelům bazénů, jak postupovat při napouštění bazénu z veřejného vodovodu. Zároveň SmVaK nabízejí snadnější a rychlejší řešení napouštění v podobě zajištění autocisterny. Stačí se jen obrátit na bezplatnou zákaznickou linku na čísle 800 292 400. Podrobnější informace si můžete přečíst i v článku zde.

 

Scroll to Top