Vodarenstvi.cz v Lotyšsku: Do nejatraktivnější turistické oblasti země – lázeňského komplexu Jūrmala

blank

V polovině 19. století vzniklo spojením šestnácti obcí největší lázeňské město v Lotyšsku Jūrmala. Jde o několik desítek kilometrů dlouhý komplex u Rižského zálivu. V době existence Sovětského svazu šlo o jedny z nejpopulárnějších lázní v zemi, dynamický vzestup je patrný i v současnosti, kdy se v oblasti budují nové ubytovací komplexy a infrastruktura. Do Jūrmaly je možné se dostat z Rigy vlakem, nebo jet autem po dálnici. Je třeba dát pozor na to, že v letních měsících je vjezd do oblasti s výjimkou místních obyvatel zpoplatněn. Místo, kde je třeba si povolení zakoupit, uvidíte u dálnice z Rigy.
V Jūrmale najdete velké množství restaurací, obchůdků, pensionu a veškerou občanskou infrastrukturu. Můžete si vybrat, zda chcete zůstat na pláži, kde jsou poskytovány občerstvovací služby, nebo dáte naopak přednost klidu a soukromí. Není problém dorazit na pláž, kde široko daleko na nikoho nenarazíte. Baltské moře je i v létě poměrně chladné, ale koupat se v něm při troše odvahy bez problémů dá. Centrum města je v létě velmi živé a plné turistů nejen z Lotyšska.
Ceny jsou v oblasti mírně vyšší než v jiných částech Lotyšska a odpovídají zhruba cenám v České republice. Služby jsou na velmi dobré úrovni a máte možnost ochutnat jak speciality lotyšské kuchyně, tak mezinárodní jídla. V oblasti žije více než 55 tisíc lidí.

 

Scroll to Top