Vzdělávací soutěž o vodě míří v Ostravě do finále

blank

Čtvrt roku se zhruba tisíc ostravských školáků bavilo vodou. Projekt Hledej pramen vody pořádala společnost Ostravské vodárny a kanalizace. Finále se uskuteční 2. června na Slezskoostravském hradě. První tři třídy se mohou těšit na zábavný výlet za krásami Moravskoslezského kraje.

Cílem vzdělávacího projektu bylo seznámit děti s vodou a přiblížit jim její nenahraditelný význam. Děti se věnovaly kresbě obrázkům nebo psaní básniček. Ale také fotily, točily videa nebo vyrážely do terénu. „Obrovský zájem o projekt mezi ostravskými školami dokazuje, že jsme na správné cestě. Mám signály ze škol, že děti plnění úkolů náramněbavilo. Ocenily to, že projekt nezavrhuje moderní technologie, ale naopak je aktivně využívá,“ dodala mluvčí společnosti Radka Vanková.

Podle Vankové si děti se zadanými úkoly poradily na jedničku. Nejzdatnější třídy se už připravují na velké finále na Slezskoostravském hradě. Čekají je tam ještě další hry o vodě. Třídy, které se letos soutěže nezúčastnily, budou mít další příležitost příští rok.

Scroll to Top