Třemošenský rybník má nové břehy a vstupy do vody

blank

Plzeň dokončila stavební úpravy Třemošenského rybníka. Byl zpevněn břeh, vybudovaná mlatová cesta, která vedé k hrázi Kamenného rybníka a dvě kamenná schodiště zajišťující pohodlný vstup do vody. Rekonstrukce trvala půl roku a stála necelých 12 milionů korun.

Třemošenský rybník je součástí rybniční soustavy na Boleveckém potoce v severní části Plzně. Rybník je kromě Boleveckého potoka napájen také další bezejmennou vodotečí, která přitéká ze severu od Kamenného rybníka.

Podle plzeňského primátora Martina Zrzaveckého je modernizace rybníka další zajímavou investicí města v lokalitě, která je teď pro obyvatele Plzně a návštěvníky opět atraktivnější.

„Žulové terasové opevnění břehů zabrání dosavadnímu podemílání, a ochrání tak les, vybudováním schodišť se zlepšila možnost vstupu do vody a nově vystavěná cesta vytvořila pohodlnější přístup ke Kamennému rybníku,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Richard Havelka ze Správy veřejného statku města Plzně dodal, že rybník je stabilně vhodný i ke koupání, a to především kvůli tomu, že se v něm mísí čistá voda z Boleveckého potoka a Kamenného rybníka.

Scroll to Top