Nové bezpečnostní prvky ochrání Sázavu před stoletou vodou

blank

Ve středočeské Sázavě se čtyřmi tisíci obyvateli byla 16. května zahájena stavební akce, která má za cíl ochranu životu a majetku více než 200 obyvatel. Dále se protipovodňový projekt týká 70 staveb a plochy o rozloze téměř 100 tisíc metrů čtverečních na pravém i levém břehu řeky . Informoval o tom mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán.

Realizace opatření na Sázavě je připravována prostřednictvím dotačního programu ministerstva zemědělství 129 260 „Podpora prevence před povodněmi III“. Akci navrhlo město Sázava a Povodí Vltavy. Účelem realizovaného opatření na ochranu před povodněmi je ochrana částí města na pravém i levém břehu řeky ohrožovaných povodněmi, a to až do průtoku odpovídajícímu současné stoleté vodě.

„Stavební práce by měly trvat jeden rok a lze tedy očekávat, že na přelomu prvního a druhého čtvrtletí 2018 si město Sázava oddechne, nejen od stavební zátěže spojené s realizací stavby protipovodňové ochrany, ale zejména od oprávněných obav z povodní,“ sdělil generální ředitel státního podniku Povodí Vltavy Petr Kubala.

Scroll to Top