Novinky na Baťově kanálu: Snazší orientace a delší komorování

blank

Poslední víkend v dubnu se nesl ve znamení zahajovacích akcí na Baťově kanálu. Povodí Moravy, které kanál spravuje, si pro letošní sezonu připravilo pro návštěvníky hned několik novinek.

Nové značení plavebních komor umožní na plavební cestě snazší orientaci a větší bezpečnost. Obsluhu komor vybavilo Povodí Moravy rozlišovacími vestami, které jasně signalizují, na koho se v případě potřeby mohou návštěvníci obrátit. Změnila se také doba přítomnosti obsluhy v plavebních komorách pro veřejnost. V květnu a září to bude od 9:30 do 18:00 a od června do srpna půjde o stejný čas kromě pondělí.

Slavnostní zahájení nové sezony proběhlo 30. dubna. Zúčastnili se ho například krajský radní J. Pijáček, starosta Starého Města S. Blaha, ředitel Povodí Moravy V. Gargulák, nebo ředitel Ředitelství vodních cest L. Fojtů. Nejočekávanější akci víkendu ovlivnilo vyhlášení druhého stupně povodňové aktivity kvůli vydatným dešťům. Pro návštěvníky byly operativně zajištěny plavby na přilehlém úseku Baťova kanálu.

Kvůli zvýšeným povodňovým průtokům se nemohly představit větší lodě Povodí Moravy, Státní plavební správy, společnosti Baťův kanál nebo Policie ČR.

Zdroj: Povodí Moravy

Scroll to Top