SAINT-GOBAIN PAM CZ představil potrubní systémy protipožární ochrany z tvárné litiny

blank

Společnost SAINT-GOBAIN PAM CZ je obchodním zastoupením předního světového výrobce trubních systémů z tvárné litiny SAINT-GOBAIN PAM. Firma byla prvním podnikem na světě, který zavedl proces výroby tvárné litiny v průmyslovém měřítku a ráda by pokračovala v zavedeném trendu zvyšování podílu tvárné litiny pro vodovody a kanalizace na českém trhu. SAINT-GOBAIN PAM CZ poskytuje také služby v případě havárií.

Na začátku letošního dubna představila společnost FM APPROVED – Potrubní systémy protipožární ochrany z tvárné litiny. Jedná se o řešení protipožární ochrany průmyslových objektů a veřejných instalací. Trubní systémy řady PROCESS a BLUTOP, tvarovky a uzavírací armatury prošly Factory Mutual Approved atestem. Trubky a tvarovky z tvárné litiny jsou společně s uzávěry, požárními hydranty a sprinklerovými rozvody důležitou součástí protipožární ochrany. Potrubí z tvárné litiny prochází napříč průmyslovým areálem a zásobuje všechny instalace budov továrních objektů. Vysoce důležitá je jejich odolnost vůči fyzikálnímu, chemickému zatížení a také provozním tlakům. Tvárná litina je referenční materiál podzemních sítí FM. 

Schvalovací předpis FM CN 1610 rozšiřuje požadavky normy EN 545, přidáním některých specifických požadavků na funkčnost testovaného zařízení, např.:

  • minimální jmenovitý provozní tlak (RWP) je 12,05 bar
  • stanovené zkušební tlaky jsou násobkem hodnoty RWP (x2 a x4)
  • nad hodnotu RWP má výrobce možnost testovat a certifikovat produkty s hodnotami RWP vyššími než 12,05 bar
  • tento dobrovolný proces rovněž vyžaduje testování na 2 a 4násobek cílové certifikační hodnoty 
Scroll to Top