Liberecký kraj podpoří dotacemi vodohospodářskou infrastrukturu

blank

Dlouhodobý program počítá s podporou pro plánovanou modernizaci nových vodních děl, čistíren odpadních vod, kanalizačních a vodovodních řadů nebo náhradních zdrojů pitné vody. O investičních záměrech na severu Čech informoval portál Liberecké novinky.

Z programu je možné podpořit také zpracování projektových dokumentací k územnímu rozhodnutí či stavebnímu povolení, uvedla pro Libereckenovinky.cz tisková mluvčí Libereckého kraje Markéta Dědková. Podle člena rady kraje zodpovědného za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova Jiřího Löffelmanna má kraj pro letošní rok připraveno v programu 23 milionů korun.

Každý ze žadatelů o dotaci, kterým může být buď obec, nebo svazek obcí , může na svůj projekt získat maximálně dva miliony korun. Sdružení obcí Libereckého kraje bylo založeno počátkem roku 1996 pod názvem Severovýchodní regionální sdružení měst a obcí se sídlem ve Smržovce. Postupně se členy sdružení stalo na 40 obcí a měst z okresů Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily a Děčín. Žádost o dotaci mohou obce podávat od 31. března do 13. dubna 2017.

Vodohospodářský program je součástí Fondu ochrany vod Libereckého kraje. Finanční prostředky do fondu proudí z poplatků za odběr podzemní vody. Podle zákona může fond využít peníze jen na podporu vodohospodářské infrastruktury.

Scroll to Top