Hradec Králové podpoří i letos kulturní akce na městských nábřežích

blank

Osm akcí v cyklu Královehradecká nábřeží čeká v roce 2017 Hradec Králové. Akce pořádá město ve spolupráci s vysokými školami. O podpoře a průběhu jednotlivých programů rozhodovali městští radní. Zastupitelé budou jednat o výši dotace.

První akce nazvaná Nábřeží vysokých škol se uskuteční 20. dubna na Tylově nábřeží a na náplavce.. Původně byla do cyklu Královehradeckých nábřeží zařazena i akce Den Labe, na kterou rada města schválila stotisícovou dotaci, ale pořadatel akce následně oznámil, že ji neuspořádá. V roce 2016 vedení města pořadatelům Dne Labe uvolnilo 120 tisíc korun.

„Rada města projednala a zastupitelstvu města doporučila k zařazení nové akce do cyklu Královéhradecká nábřeží včetně poskytnutí dotace místo Dne Labe. Obdržela totiž žádost spolku LeaLea, který zareagoval na rozhodnutí organizátora Den Labe nepořádat, a rád by v ten samý termín uspořádal pro rodiny s dětmi Den vody. Jako program akce plánuje prezentaci pojízdné laboratoře, čističky pitné vody, kolesových parníčků a zpřístupnění vodní elektrárny Hučák. O zařazení rozhodne zastupitelstvo,“ řekla náměstkyně primátora Hradce Králové Anna Maclová.

Zastupitelstvo města bude také jednat o dotacích u dalších dvou nábřeží. Vyjednat chce finanční prostředky pro Šampionát Evropy závodů vozítek s pedály na Nábřeží šlapadel a také dotaci pro Nábřeží umělců. Myšlenka oživit nábřeží jako unikátní prvek městské architektury pořádáním nejrůznějších kulturních vznikla v Hradci Kárlové před více než devíti lety.

Scroll to Top