SmVaK Ostrava znovu podpoří zaměstnance, kteří jsou aktivní v neziskové sféře

blank

 

Prostřednictvím programu Plaveme v tom spolu! rozdělí společnost v letošním roce 200 000 korun. Podpora se bude týkat těch zaměstnanců, kteří se ve svém volném čase věnují obecně prospěšným aktivitám. Akce Plaveme v tom spolu! byla vyhlášena už podruhé. Zaměstnanci letos přihlásili 22 projektů, jejichž celkové rozpočty přesahují 1,7 milionu korun. Na jejich realizaci žádali 430 tisíc.

„Nakonec jsme se rozhodli podpořit devatenáct projektů celkovou částkou 199 500 korun. Vím, že podobně zaměřené programy již několik let realizují další významné společnosti v kraji. My jsme s naším konceptem přišli poprvé loni a získali jsme řadu zkušeností, jak naši zaměstnanci na tento program reagují, jaký mají zájem, kam své obecně prospěšné aktivity směřují, a co považují za smysluplné pro zvyšování kvality života ve svém okolí. A zkušenosti získali, jak je zřejmé podle projektů, které odborná komise letos hodnotila, i naši zaměstnanci. Projekty jsou kvalitnější. Nejde ani tak o formu jejich sepsání jako spíše o plánované aktivity. Velice mě těší, že zaměstnanci přihlásili více projektů, jejichž cílem je pomáhat lidem, kteří se vlivem katastrofy mohou ocitnout v ohrožení, nebo těm, k nimž nebyl osud právě přívětivý,“ přiblížil generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Podpory se dočkají například ve speciální škole v Novém Jičíně, kde zakoupí vybavení pro multisenzorické místnosti pro děti s více druhy postižení. Podpořený bude také program na přípravu terénních pracovníků intervenčních týmů, které zasahují v mimořádných událostech, vybavení členů záchranné brigády psodovodů nebo charitativní akce pro dívku postiženou mozkovou obrnou.

Stranou nezůstanou ani aktivity dětí například v rámci Klubu mladých Filadelfia nebo Klub Pathfinder. Pozadu nebudou ani fotbal, hasičský sport, aerobic nebo badminton. K realizaci zajímavého projektu dojde i v okolí Hradce nad Moravicí, kde se budou rekonstruovat studánky díky členům Matice Slezské.

„Není pro nás podstatné, zda jsou naši lidé aktivní ve sportovním klubu, společenském nebo kulturním spolku, při pořádání akcí pro veřejnost, děti nebo skupiny zdravotně či sociálně znevýhodněných osob, případně v zájmových kroužcích. Zásadní je, že se chtějí podílet na rozvoji regionu, v němž žijí. Je pro nás důležité, aby zaměstnanci byli motivovaní pracovat co nejlépe, protože jen tak budou s našimi službami spokojeni naši zákazníci, ale musíme také umět ocenit, čemu se věnují ve svém volném čase,“ uzavírá Pšenička.

V roce 2016 bylo v souvislosti s programem Plaveme v tom spolu! rozdělily SmVaK přes 200 tisíc korun.

Scroll to Top