Do nové soutěže vodohospodářů se zapojilo téměř 200 školních družin

blank

Hned 182 kolektivů ze školních družin Ústeckého a Libereckého kraje využilo možnost se zapojit do soutěže, která probíhá v únoru a březnu tohoto roku. Organizuje ji společnost Severočeské vody a kanalizace. Úkolem dětí bude namalovat obrázek na téma příběhů o vodě, které jim budou předčítat školní vychovatelky. O soutěži informoval Teplický deník.

„Každá z našich soutěží si klade za cíl seznámit děti s úpravou vody či čištěním odpadních vod. Soutěž Příběh vody podpoří i čtení knížek, které je nyní u dětí na okraji zájmu,“ řekla deníku Iveta Kardianová, tisková mluvčí SčVK. Autoři nejpovedenějších obrázků pak budou oznámeni symbolicky 22. března při příležitosti Světového dne vody. Přímo z okresu Teplice se akce účastní 24 týmů. Tematicky podobně laděné soutěže mají na Teplicku několikaletou tradici. Dalšími oblíbenými akcemi pro soutěživé a aktivní žáky je například Škola do přírody, Namaluj mi kapku vody nebo Vodní laborant a mnoho dalších.
Společnost Severočeské vody a kanalizace zásobuje pitnou vodou více než jeden milion obyvatel na území Ústeckého a Libereckého kraje. Prostřednictvím dceřiné společnosti tyto služby zprostředkovává i na Sokolovsku.
Scroll to Top