Domažlická nemocnice pomůže syrské nemocnici

blank

Česká nemocnice jí chce dodat čtyři lůžka a čtyři antidekubitní matrace, které vyřadila z evidence. Rovněž chce pomoci s vybudováním úpravny a čistírny odpadních vod. Al Houda je jediná nemocnice obsluhující zemědělskou oblast Damašku a jeho jižní přilehlé části. Informoval o tom Deník.

O pomoc v Domažlicích požádala organizace Čistá příroda východních Čech. „V této lokalitě je velice špatná situace, když jsme nemocnici viděli, rozhodli jsme se, že je potřeba ji poskytnout humanitární pomoc. Naší snahou je dodat nemocnici úpravnu vody a čistírnu odpadních vod, a když už tam tyto technologie povezeme, chtěli bychom vzít i další vybavení,“ uvedl za organizaci Jiří Unčovský. Všechny věci budou do Sýrie dovezeny lodní dopravou.

Poničená infrastruktura včetně vodohospodářství je v Sýrii také příležitostí pro české investory. Několikaletý válečný konflikt na mnoha místech zcela paralyzoval infrastrukturu. Podle Světové banky bude na obnovu země potřeba nejméně 226 miliard dolarů. Česko spustilo v roce 2017 prostřednictvím České rozvojové agentury dotační titul, který připraví studii proveditelnosti a podnikatelský plán pro projekty v Sýrii.

Scroll to Top