Jarní vydání čtvrtletníku Z první ruky

blank

SmVaK Ostrava publikovaly jarní číslo čtvrtletníku Z první ruky. Čtenáři se v něm například dozví, jak sledovat kvalitu vody ve studni, aby se vyhnuli případným zdravotním komplikacím, jak správně napouštět vodu do bazénu nebo místo zdlouhavého procesu s řadou rizik nezvolit elegantnější a rychlejší řešení v podobě napuštění bazénu cisternou. Nechybí ani upozornění k odpovědnému chování, které může zabránit nekontrolovatelnému šíření potkanů.

V břenu oslavili vodohospodáři Světový den vody. „Otevřeli jsme naše vybrané provozy veřejnosti a navštívilo nás více než pět set lidí – především rodin s dětmi. V souvislosti s tímto významným dnem ale probíhala řada dalších akcí, do nichž jsme se aktivně zapojili,“ řekl mluvčí společnosti a šéfredaktor magazínu Marek Síbrt. I tyto akce nové číslo reflektuje.

„Nezapomínáme ani na náš region a zaměstnance. Popisujeme podporu jak neziskového sektoru, tak našich zaměstnanců, kteří jsou v obecně prospěšných projektech aktivní. Již po čtvrté jsme letos rozdělili granty v zaměstnaneckém programu Plaveme v tom spolu! Řada projektů je velice zábavných, zajímavých a přínosných. Těší nás proto, že se mohly uskutečnit také díky nám,“ vyzdvihl Síbrt.

Nechybí také informace o investičních aktivitách. V tomto případě se pozornost zaměřila zejména na turisticky oblíbený Štramberk, který je letos místem významných staveb SmVaK Ostrava. „Zabýváme se také ekologií – tentokrát výrobou elektrické energie využitím energetického potenciálu vody. Přinášíme text, který popisuje, jak jsme připraveni řešit případné krizové situace v dodávkách vody – ať již by šlo o problémy způsobené suchem, plošným výpadkem elektrické energie nebo čímkoliv jiným,“ doplnil Síbrt.

Společnost je největším dodavatelem pitné vody ve více než milionovém regionu a patří mezi nejvýznamnější vodárenské firmy v České republice.

Čtvrtletník je k dispozici zde. 

Scroll to Top