Ústecké ZOO dosluhuje 24 čerpadel vody z termálního vrtu

blank

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem potřebuje nejméně 10 milionů na modernizaci vytápění. Po dvanácti letech provozu totiž dosluhuje 24 čerpadel teplé vody z termálního vrtu. Jedno přijde na 400 tisíc. Už během léta se zahrada potýkala se dvěma haváriemi na potrubí takzvané geotermy, tedy termálního vytápění. Z potrubí uniklo velké množství vody. Informoval o tom Ústecký deník. 

„Chystáme se narušené potrubí vyměnit. Havárii teď nemáme, ale pomalu nám dosluhují čerpadla teplé vody z termálního vrtu,“ potvrdil ředitel zoo Roman Končel. Kromě samotných sedm set metrů hlubokých vrtů se rovněž podepisuje zub času na softwarech k počítačům, které je řídí. Financování ZOO bude podle mluvčí města Romany Macové záležet na nové koalici.

„V každém případě jsme se na jednáních s možnými koaličními partnery shodli, že nebudeme provádět personální změny. Těch už bylo dost a zoo potřebuje stabilizovat,“ řekl ústecký lídr hnutí ANO Petr Nedvědický. Podle končící primátorky Věry Nechybové bude rozpočet na příští rok schvalovat už nové vedení města. „My jsme do návrhu dali každoročně 20 milionů korun pro ZOO v souladu s generelem, který zpracoval ředitel Končel,“ doplnila Nechybová.

Scroll to Top