HLEDEJ PRAMEN VODY 2019

blank

Ostravské vodárny a kanalizace opět připravují při příležitosti Světového dne vody 2019 pro žáky 4. a 5. tříd základních škol program HLEDEJ PRAMEN VODYVodárny chtějí zábavnou formou nejmladší generaci přiblížit, že voda je nejcennější surovina a je potřeba s ní podle toho nakládat a chránit její zdroje.

Nejúspěšnější tři třídy projektu budou oceněny dárkovými poukazy v hodnotách patnácti a deseti tisíc korun. Každý jednotlivec z vítězného týmu získá věcnou cenu. „Také vyhodnotíme tři nejlepší týmy za teoretickou část pohárem HPV Einstein. Za nejlepší aktivity na Facebooku předáme zástupci školy daného týmu pohár e-HPV,“ vysvětlily vodárny.

První část projektu je teoretická a je vyhlášena k příležitosti Světového dne vody. „Každá úspěšně zaregistrovaná třída od nás obdrží začátkem března 2019 šest soutěžních úkolů souvisejících s tématem voda. Jejich úspěšné, skupinové, školní či domácí vyřešení je vstupenkou do velkého finále. Už nyní můžeme prozradit, že druhá část se uskuteční 31. května 2019 na Slezskoostravském hradě, kde rovněž proběhne slavnostní vyhlášení celého projektu,“ uvedly OVAK. Své týmy mohou školy registrovat již nyní zde.

Scroll to Top