V Písku zahájili stavbu úpravny pitné vody

blank

Téměř 180 milionů korun. To je částka, kterou na jihu Čech vynaloží na stavbu úpravny pitné vody na Hradišťském kopci v Písku. Nová úpravna nahradí tu stávající, protože její technologie je podle zastupitelů zastaralá. Při zahájení stavby, která by měla být hotova na podzim 2018, to uvedlo vedení radnice.

„Díky nové úpravně by se měla stabilizovat dodávka pitné vody pro město a zlepší se také její kvalita,“ uvedl jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík, podle kterého projekt zajistí dostavbu nových objektů a změní také ty stávající v areálech úpravny a vodojemu.

Od moderní technologie zařízení si místostarosta Písku Josef Knot slibuje zefektivnění provozu. „Úpravna bude vybavena zcela novým automatickým řídicím systémem, který bude umožňovat řízení procesu úpravy vody a zajištění výroby pitné vody i při výrazných výkyvech kvality surové vody. Tento systém bude napojen na vizualizaci a dále propojen s informačním systémem v rámci koncepce Smart City Písek,“ řekl Knot.
Stavba úpravny patří k největším letošním investičním akcím v jihočeském městě. Mezi další patří například stavba městské knihovny a centra vzdělávání na Alšově náměstí, pro které je vyhrazeno 133 milionů korun.

 

 

 

 

Scroll to Top