Vyšel nový newsletter

blank

Vážení čtenáři, vstupujeme do posledního měsíce školního roku, vysvědčení se blíží, počasí vykazuje všechny známky blížícího se léta a můžeme se začít těšit na několik volných týdnů letního odpočinku.

V plném proudu je také stavební sezóna, která pro vodárenské společnosti znamená, že je potřeba intenzivně pracovat na obnově vodovodních či kanalizačních sítí tam, kde je to s ohledem na jejich stav nezbytné. Probíhají také modernizační a intenzifikační projekty u úpraven vody a čistíren odpadních vod. O těch důležitých a zajímavých pravidelně informujeme na našem portálu i na sociálních sítích.

Prozatím se zdá, že letošní rok nebude patřit mezi ty extrémně suché a horké. Vody v povrchových zdrojích je v naší zemi ve valné většině případů dostatek na to, aby dokázaly zajistit všechny úkoly, kvůli nimž byly vybudovány. Ať již jde o uspokojení potřeb podnikatelského sektoru, domácností nebo zajištění bezproblémového fungování toků pod nádržemi. Uvidíme, co přinese další období.

Česká statistický úřad vydal pravidelný report reflektující fungování vodárenství v uplynulém roce. Najdete ho zde. Doporučujeme si ho prostudovat, protože přináší řadu zajímavých informací týkajících se rozvoje tuzemské vodovodní nebo kanalizační infrastruktury, výroby a distribuce pitné vody nebo fungování čistírenství. Zde jen uveďme, že Češi patří mezi odpovědný a šetřivý národ, protože průměrná spotřeba vyjádřená vzorcem osoba v domácnosti na jeden den meziročně opět klesla na hodnotu 87 litrů.

Newsletter je k dispozici zde.

Hezké jarní dny!

Scroll to Top