Středočeské vodárny DĚTEM

blank

Středočeské vodárny, člen skupiny Veolia Česká republika, pořádají  26. května v Bioparku Kladno hudebně zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, vstup je zdarma.

Středočeské vodárny otevřely loni v areálu bývalých kasáren unikátní Biopark Kladno, který návštěvníkům nabízí vzdělávání a odpočinek. K dispozici jsou dětská hřiště, jezírko, mokřad, vyhlídková věž, a především řada informací o koloběhu vody v přírodě a různých ekosystémech. Park je otevřen každý den, uzavřen je pouze na noc.

Cílem projektu je zatraktivnit nevyužitý pozemek a přispět k rozvoji dané lokality chybějícím zázemím. Kapacita nedalekých sportovních areálů s jejich odpočinkovými zónami je aktuálně na hranici svých limitů a projekt Bioparku zapadá do lokality svou odpočinkovou i edukační funkcí.

Zájemci si také mohou do svých elektronických zařízení z App Store nebo z Google Play stáhnout mobilní aplikaci s názvem Biopark Kladno by Veolia, kde najdou informace a zajímavosti o 60 exponátech rostlin z okolí rybníků, jezer, řek nebo potoků.

Vodárny jsou provozovatelem vodovodů a kanalizací v majetku obcí a měst, které se nachází na území bývalých okresů Kladno, Mělník, části Prahy východ a západ, části okresů Rakovník a Mladá Boleslav. Společnost je členem Veolia Environment.

Scroll to Top