Nový newsletter vodarenstvi.cz

blank

Letošní Světový den vody, který se pravidelně slaví 22. března, zná své motto. Koordinační mechanismus OSN v oblasti vody a hygieny (UN- -Water), který ho každoročně stanovuje, v roce 2023 obrátil pozornost na urychlení změn v efektivním a udržitelným nakládáním s vodou.

V letošním roce se s ohledem na nestabilní situace a válečné konflikty v různých částech světa zaměřil na tuto oblast a tématem bylo určeno Využití vody pro mír. Ačkoliv pro nás, kteří si užíváme života ve zdánlivém vodním blahobytu, může jít o obtížně představitelnou hodnotu, na světe stále žije podle odhadů 2,2 miliardy lidí bez přístupu k nezávadné vodě. A válečné konflikty pochopitelně tuto situaci výrazně zhoršují a jejich důsledky dopadají na ty, kteří s jejich příčinami ani aktuálním průběhem nemají nic společného.

Předpokládáme, že jednotlivé vodárenské společnosti a podniky Povodí pro letošní rok opět připraví řadu akcí pro veřejnost v souvislosti se zmiňovaným slavnostním dnem. Budeme vás o nich pravidelně a systematicky informovat, abyste si mohli vybrat akci, která se Vám bude jevit nejzajímavější pro návštěvu.

Děkujeme, že nás čtete na platformách, kde jsme aktivní. V současnosti chystáme facelift našeho webu, aby byl uživatelsky přehlednější a příjemnější, pracovat budeme také na struktuře prezentace jednotlivých tematických oblastí. V případě, že pro nás máte jakýkoliv podnět, čemu bychom měli věnovat pozornost, na co se zaměřit, dejte nám, prosím, vědět.

Newsletter je k dispozici zde.

Scroll to Top