Modernizace vodojemu Hudcov-Fláje

blank

Severočeská vodárenská společnost (SVS) informuje o zahájení rekonstrukce vodojemu Hudcov–Fláje v Teplicích. Nachází se zde zemní dvoukomorový vodojem se dvěma stavebně nezávislými armaturními komorami.

Podle vodohospodářů jsou stěny a sloupy akumulace degradované vylouhováním, zejména pak narušené od čistících procesů. Korozi vykazuje pozinkovaný žebřík, zub času se podepsal také na stropní desce nebo trámové části vodojemu. Areál zahrnuje dvě akumulační nádrže s objemem 2x 1 000 metrů krychlových vody a dvě manipulační komory Všechlapy a Střelná. Rekonstrukce vodojemu a obou komor bude probíhat za provozu. Stavba má být dokončena na začátku března 2024.

Investice SVS do vodárenství přesáhnou dvě miliardy

V letošním roce SVS plánuje téměř 180 investičních akcí. Celkové náklady jsou vyšší než v minulých letech, ale s růstem všech vstupů – stavebních prací, materiálu, pohonných hmot či elektřiny – se investice prodražují. Pozitivní je podle firmy fakt, že se daří držet tempo obnovy majetku a zahajovat velké strategické investice, kde je partnerem stát. Taková je například rekonstrukce úpravny v Machníně. Ta je součástí projektu Turów, který řeší zásobování vodou pro oblasti ohrožené těžbou v polském hnědouhelném dole.

Scroll to Top