Vodácký sjezd řeky Moravice v polovině září

blank

Vodohospodáři z Povodí Odry díky aktuálnímu stavu naplněnosti zásobního prostoru nádrží Kružberk a Slezská Harta udělili zelenou zářijovému sjezdu Moravice. Tradiční akce proběhne 16. a 17. září.

Povodí Odry bude vypouštět zvýšený průtok 13 kubíků vody za sekundu od nádrže Kružberk a průtok 2,5 metru za sekundu od jezu Podhradí v sobotu 16. září od 8:00 do 12:00 a v neděli 17. září od 7:00 do 11:00. Vodohospodáři upozorňují, že v případě závažných provozních či povodňových situací budou manipulovat na nádrži Kružberk dle příslušných ustanovení platného manipulačního řádu a vyhrazují si právo v těchto případech souhlas s uspořádáním sjezdu zrušit. Všichni registrování účastníci mají povolení ke vstupu na pozemky podniku, které budou sloužit jako nástupní a výstupní místa. Po ukončení akce musí být organizátory akce pozemky uvedeny do původního stavu a bez odpadků.

Řeka Moravice pramení ve Velkém kotli (1 464 metrů) na úpatí Vysoké hole v Hrubém Jeseníku. Je dlouhá 106 kilometrů, má 23 přítoků a ráz horské řeky. Vlévá se do Opavy v nadmořské výšce 239 metrů. Na řece byly vybudovány dvě přehrady – Kružberk a Slezská Harta. Obě zabraňují povodním a zásobují Ostravsko a Opavsko pitnou vodou. Sjízdnost toku je okolo 100 kilometrů, ale pouze při vypouštění přehrady Kružberk.

Scroll to Top