Slavia Praha spustí projekt na hospodaření s dešťovkou

blank

Fotbalová Slavia informuje o novém CSR programu Za hranice hřiště. Díky němu chce pozitivně ovlivňovat dění ve společnosti a přispívat k řešení sociálních problémů. Jeho součástí je také efektivní hospodaření s dešťovou vodou.

„Chceme být vzorem a vytvořit udržitelný fotbalový ekosystém. Slavia je jednou z nejsilnějších sportovních organizací v České republice a její ambicí je, aby inspirovala a byla lídrem společensky odpovědného přístupu nejen pro všechny fotbalové kluby a asociace, ale také pro veřejnost. Společně s našimi stakeholdery budeme postupně prosazovat principy CSR ve všech činnostech tak, abychom využiji sílu fotbalu pro dobrou věc. Nejen v oblasti charitativní, ale také environmentální nebo ekonomické,“ uvádí k CSR vizi předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Slavia informuje o řadě cílů, které ji v oblasti CSR čekají. Jedná se například o plně nekuřácký stadion, revitalizaci okolí Edenu nebo hospodaření s dešťovkou. „Ve většině vytyčených cílů nejsme na začátku. Fanoušci si určitě všimli novinek v zázemí pro handicapované, cíleně bojujeme s kouřením na stadionu a už tuto neděli dojde k první prezentaci projektu Kapitánská páska. Ten nás bude provázet celou sezonu a já jsem hrdá, že právě Slavia je prvním velkým klubem v České republice, který téma společenské odpovědnosti uchopil komplexně a dává mu svým přístupem jasnou a naprosto správnou váhu v celém mixu aktivit, které každý den děláme,“ doplňuje CSR manažerka klubu Michaela Schejbalová.

Scroll to Top