Veolia bude provozovat největší úpravnu pitné vody v západní Africe

blank

Vláda Pobřeží slonoviny podepsala patnáctiletou smlouvu se společností Société Ivoirienne des Eaux et de l’Environnement (SIEE), která je společným podnikem SIEE PFO Africa a Veolia na zajištění provozu a údržby úpravny vody La Mé.

Úpravna patří k největším stavbám v oblasti a přispívá k zásobování metropole Abidžan vodou. Vláda zahájila projekt před pěti lety, Veolia zajistila koncepci, dodávku zařízení, montáž, řízení projektu, uvedení zařízení do provozu a školení provozního personálu. Úpravna se nachází asi třicet kilometrů od Abidžanu na pozemku o rozloze osm hektarů a v plném provozu vyrobí denně 240 000 kubíků pitné vody. Zajištěna bude denní potřeba vody pro 2,4 milionu obyvatel města. Dodávky kvalitní pitné vody by neměly být ohroženy ani během období dešťů a sucha.

„Jsem hrdá na novou zakázku získanou v Pobřeží slonoviny s naším partnerem PFO Africa. Potvrzuje to zájem skupiny v regionu a naši schopnost podporovat země v jejich ambicích rozvíjet se a udržovat základní struktury, které dlouhodobě zlepšují přístup občanů k vodě a přispívají k ekonomickému rozvoji jejich zemí,“ sdělila generální ředitelka Veolie Estelle Brachlianoff.

Scroll to Top