SMV: jak si správně napustit bazén

blank

Napouštění bazénů nad 20 kubíků z vodovodní přípojky je nutné předem oznámit na dispečinku společnosti, prostřednictvím zákaznických linek 840 668 668 a 601 276 276. Moravská vodárenská v této souvislosti upozorňuje, že je potřeba dodržet několik zásad. Nejdůležitější je napouštět pomalu a mimo špičku, nejlépe v noci.

Při rychlém a prudkém napouštění bazénů dochází k nárazovým změnám hydraulických poměrů ve vodovodní síti. To způsobuje uvolňování usazenin z vnitřních stěn potrubí a dochází k zakalení vody. Kohoutky tedy otevřete pouze „napůl“, doporučuje dále společnost.

Kromě zakalení vody může dojít i k poklesu tlaku v síti, a tyto problémy se mohou současně projevit i u jiných odběratelů. Majitel bazénu si silným proudem vody může nejen napustit zakalenou vodu přímo do bazénu, ale navíc může způsobit zakalení vody svým sousedům.

Česká republika je evropským premiantem z hlediska počtu bazénu na počet obyvatel. Vliv na tuto skutečnost měla v uplynulých letech kromě teplého počasí rovněž pandemie onemocnění COVID-19. Ta s sebou totiž přinesla řadu omezení, která se nevyhnula ani cestování nebo provozu aquaparků. Také z tohoto důvodu lidé častěji relaxovali u svých domů. Lidé trávili více volného času u svých domů nebo na chalupách.

Scroll to Top