Pokračuje stavba servisního centra pro lodě v Roudnici nad Labem

blank

Ředitelství vodních cest ČR zahájilo na počátku března výstavbu servisního centra pro lodě, které vznikne v těsné blízkosti budovaného přístaviště pro malá plavidla v Roudnici nad Labem. Primárně bude sloužit k tankování pohonných hmot, dále servisní stání nabídne plavidlům možnost odčerpání odpadních a nádních vod, doplnění vody a odevzdání odpadu. Centrum podobného charakteru zatím v České republice není.

„Ucelená síť čerpacích stanic a servisních center tohoto druhu na Labské vodní cestě chybí. Servisní centrum v Roudnici by mělo být prvním z řady, které Ředitelství vodních cest na Labi a dolní Vltavě plánuje postavit. Stavba bude umožňovat bezpečně a pohodlně tankovat pohonné hmoty, doplňovat nádrže pitnou vodou, odčerpávat z lodí odpadní a nádní vody k následné likvidaci, připojit se na elektrickou energii, odevzdávat tříděný odpad a nakupovat drobný spotřební materiál k provozu plavidel. Navazujeme na úspěšně fungující servisní centra Ředitelství vodních cest ČR v přístavech Hluboká nad Vltavou a Veselí nad Moravou,“ uvedl při zahájení stavby ředitel podniku Lubomír Fojtů.

blank

Investice za 90 milionů

Servisní centrum bude rozděleno do dvou provozních celků – servisního stání a provozního zázemí. Do konce dubna bude z důvodu bezpečnosti uzavřen provoz na cyklostezce vedoucí po břehu Labe. Stavba zahrnuje také položení inženýrských sítí, které znamenají výkop přímo v místě cyklostezky. Provoz je veden po značené objízdné trase přes ulici Sladkovského. Zvýšený je také provoz stavební techniky, a to především v prvních dvou měsících výstavby. Od května bude provoz tlumenější. Stavbu realizuje STRABAG Rail. Náklady téměř 90 milionů financuje Státní fond dopravní infrastruktury.

blank

Scroll to Top