Písek: z bývalé vodárny moderní kemp

blank

Rozsáhlý projekt připravuje  Písek. Letos chce začít s přeměnou bývalé vodárny u řeky Otavy na kemp. Město dále uvedlo, že během první etapy bude zrekonstruována hlavní budova, vybudováno zázemí pro kemp, revitalizovány venkovní prostory areálu a upraveny zelené plochy tak, aby na nich bylo možné umisťovat stany.

„V projektu se počítá také s vybudováním cest či parkovacích míst, která budou upravena pro stání obytných vozů a karavanů. Vybudována bude recepce, kuchyňka a sociální zařízení pro ubytované nebo multifunkční sál,“ řekla místostarostka Petra Trambová.

Během posledního jednání rada města schválila vypsání veřejné zakázky na dodavatele stavebních prací. Město počítá s náklady přes 50 milionů, Písek již získal dotaci 30 milionů. „Předpokládáme, že práce na konverzi vodárny budou zahájeny v červenci nebo srpnu a dokončeny by měly být za 20 měsíců,“ uvedla také Trambová.

Město disponuje studií na využití všech objektů vodárny. Mohla by zde vzniknout i expozice vodárenství. „Písku v současné době kemp chybí. Vodáci, kteří splouvají Otavu, nemají důvod v našem městě zůstávat. Věříme, že se díky naší investici tato situace změní. Kemp bude navíc nabízet i místa pro obytné vozy a karavany, které turisté v posledních letech ve velké míře využívají,“ doplnila místostarostka.

 

Scroll to Top