Proseč projektuje biotopové koupaliště

blank

Město chce obnovit zchátralou plovárnu ze 30. let 20. století, která je dlouhodobě zavřená. Investice by měla proběhnout v tomto volebním období. ČTK to uvedl starosta Jan Macháček (Za lepší Proseč).

„V letošním roce budeme řešit stavební povolení a hledat finanční zdroje. Realizaci předpokládáme v příštím roce. Chceme koupaliště vrátit občanům, je po něm dlouhodobá poptávka,“ řekl starosta. Radnice rozdělila stavební akci na několik etap. Bez doprovodných staveb by měl biotop vyjít na šest milionů.

„Hledali jsme kompromisní levnou variantu. Máme stejnou projekční kancelář, která dělala biotop pro Hlinsko. Dětské prvky, kiosek a podobně v první etapě není,“ řekl starosta. Biotopová plovárna bude mít vodní plochu s rozlohou 1 255 metrů čtverečních.

Koupaliště v Proseči bylo postaveno ve 30. letech. Původně využívalo vodu z náhonu. „Voda byla tehdy čistá a stačilo to na koupání spoustu let. Teď už tam máme šedesátimetrový vrt, který bude zásobovat přírodní koupací biotop,“ řekl Macháček. Na Chrudimsku už postavilo biotop i Hlinsko. V roce 2019 ho zprovoznilo za 40 milionů.

Ilustrační foto

 

Scroll to Top