Světový den vody v Muzeu pražského vodárenství, vstup zdarma

blank

Pražské vodovody a kanalizace oslaví Světový den vody Dnem otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství. Akce proběhne 19. března od devíti hodin ráno do pěti hodin odpoledne. Návštěvníky čeká prohlídka expozice s případným komentářem historiků PVK. Počet účastníků je u každé prohlídky omezen na padesát. 

„Pro účast je nutná registrace na internetových stránkách www.pvk.cz, ta bude spuštěna v pondělí 27. února v devět hodin,“ informoval mluvčí Tomáš Mrázek. Novinkou je doprovodný program na nádvoří Podolské vodárny.

V akci bude například recyklační vůz na vysokotlaký proplach a čištění kanalizace na pohon CNG nebo simulátor mobilního dochlorování. Chybět nebude ani ukázka práce pátračů hledajících skryté úniky vody. Do muzea na nádvoří vodárny je vstup zdarma. Na doprovodný program není registrace nutná. Návštěvníci mohou přijít kdykoliv mezi devátou hodinou ranní a pátou hodinou odpolední.

Společnost dále uvedla, že se Dnem otevřených dveří připojuje k celopražské akci Den Vltavy, který ve stejný den pořádá zájmová organizace Vševltavský spolek.

 

 

Scroll to Top