VaK Jesenicka: 67 milionů na investice a opravy

blank

Společnost letos vloží do vodárenské infrastruktury 67 milionů. Částka zahrnuje strategické projekty rozvíjející kvalitu služeb, opravy zajišťující provozuschopnost vodovodní a odpadní sítě a přípravu akcí jdoucích za delší časový horizont.

Nejvýznamnější je připojení nového vodního zdroje Keprnický potok na zrekonstruovanou úpravnu vody v Adolfovicích. Investice v celkové výši 127 milionů je naplánována na období 2023-2025. Společnost také připravuje obnovu kanalizace na Lipovské ulici v Jeseníku za 15 milionů. Obnova vodovodu se chystá v Jeseníku na Priessnitzově ulici. Město nebo sousední Lipovou-lázně čeká také několik menších oprav.

Vodohospodáři se zaměřují na dlouhodobé projekty, které jsou součástí koncepce rozvoje vodohospodářství na Jesenicku. V plánu je i modernizace sídla firmy na Tyršově ulici, kde by mělo vzniknout nové klientské centrum. V souvislosti s čistírnou odpadních vod, kde VaK Jesenicka výhledově čeká její technologická modernizace, v letošním roce zahájí přípravu technicko-ekonomické studie, která naznačí možné varianty snížení energetické náročnosti a případně navrhne doplnění technologie.

 

 

 

Scroll to Top