OVAK se zúčastnil Živé knihovny

blank

Akce proběhla v Dolní oblasti Vítkovice a žáci z deseti základních škol v Ostravě se setkali s nejrůznějšími profesemi, po kterých je značná poptávka. Jednotlivé pozice představovali lidé, kteří je vykonávají.

„Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského nás pro tento projekt oslovila jako případného zaměstnavatele úspěšných absolventů této školy a taky jako důležitého partnera v procesu vzdělávání studentů této střední školy. Doufáme, že tato aktivita pomohla žákům v rozhodování, kam dál se vydat za vzděláním,“ uvedly Ostravské vodárny a kanalizace.

Může jít o obrázek 11 lidem , stojícím lidem a indoor

Areál Dolních Vítkovic v Ostravě v roce 2022 navštívilo 1,47 milionu lidí. Návštěvnost se po dvou covidových letech přiblížila číslům z doby před epidemií, uvedla Česká televize. V roce 2019, kdy areál zaznamenal rekordní návštěvnost, přišlo 1,6 milionu lidí. Průmyslový areál Dolních Vítkovic (DOV), pod který spadají například aula Gong, Svět techniky či hornické muzeum Landek Park  v Ostravě-Petřkovicích, jsou nejnavštěvovanějším místem v Moravskoslezském kraji a patří mezi tři až čtyři nejoblíbenější turistické cíle v České republice.

Scroll to Top