Aš připravuje modernizaci krytého bazénu

blank

Krytý plavecký bazén je z roku 1978 a venkovní areál z roku 2002. Obojí by se mělo podle města modernizovat. Projektová dokumentace krytého bazénu počítá například s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na úpravu a ohřev vody, novou fotovoltaikou  a vzduchotechnikou. 

Dále by měla být zachována parní sauna, naopak přibýt by měl malý „saunový svět“ s finskou saunou a biosaunou. Nerezové bazénové vany nahradí nynější betonové, upraví se také dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, počítáno je s novými šatnami a modernizací vnitřního osvětlení. Za projekt město zaplatí přes 2,4 milionu, rozpočet na tuto část rekonstrukce je odhadován na 100 milionů. Město chce požádat o dotaci Národní sportovní agenturu.

Řeší se také úpravy venkovní části a areálu venkovních bazénů, včetně parkování účastníků a posezení v předzahrádce. Zde je navrhován i nový bazén se dvěma dráhami a atrakcemi, s vlastní technologií úpravny vody, která by nebyla závislá na úpravně vody ve vnitřním bazénu.

2

Zdroj: Město Aš

Scroll to Top